Gîte du Mas Perché des Oliviers

Oude hoeve in de Cévennes daterend van het einde van de XVII eeuw, opgetrokken in typische streekstenen

De « Mas Perché des Oliviers » is een oude hoeve in de Cévennes van het einde van de XVIII eeuw, gebouwd met droge stenen van de streek omsingeld door een wijngaard van een onderhalf hectaar in terasvormige aflopende tuin gebouwd.

Het eigendom overhangt de dal van de Céze en het groot dorp van St Ambroix op een afstand van maar 1 km. 

 


Het huis in 2002 voor de verbouwing
Een klein Provençaalse boerderij in de Cévennes

Het huis vergroot in 2007 :
met de inrichting van de terassen en de private weg

   

 

Het eigendom wordt in 2002 door het belgisch-indisch koppel Dominique en Amjad Nasim-Krischell gekocht die heel veel van oude stenen houden : ze geven het domein zijn vroegere karakter terug en vergroten het gebouw me behulp van de oude technieken van de bouwstijl maar met alle moderne comfort. 

De meubelen zijn in de Gard afgekammend of komen van de mooie Belgische sjacheren (rommelmarkten).

De terassen zijn hertekent, een romantische privé weg die tot de Provençaalse buitenplaats leidt is aangelegd en een zwembad ook  is gebouwt dat de dal overhangt die een uitzicht in ‘t rond op de bergen van de Gard en de wijngaarden geeft.

Piscine et Pool House

Afmetingen van het zwembad : 12 m X 4,5 m
Diepte : 1,60 m

 

 

Het zwembad is voorzien van treden om de toegankelijkheid voor kinderen (onder toezicht natuurlijk), senioren en personen met beperkte verplaatsbaarheid te vergemakkelijken. 

Beschermt tegen de hevige N.W. wind de bekende “mistral”, gericht naar het zuiden, het zwembad is omhelsd door een groot zonig teras, een pool house, een keuken en een zomer teras van ongeveer 100 m². Er is ook een groot barbecue naast de keuken uitgerust met een gesloten opbergplaats, een wasbak en een koelkast.


De dal van de Cèze zicht vanaf het zwembad


 


 

Zwembad en pool house aan de heiling van de steile rotswand op de Dal van de Cèze